NL Bingo

Geschiedenis van bingo

De geschiedenis van bingo is een interessant verhaal, dat teruggaat naar het Itali├ź van rond 1530. Het spel begon als een loterijspel voor de Italiaanse bevolking, maar werd al vrij snel ge├»ntroduceerd bij de elite in Frankrijk. Een eeuw later kenden ook de Duitsers het spel die het aanpasten voor kinderen om hen zodoen- de rekenen bij te kunnen brengen.

Pas in 1929 bereikte het bingospel Noord-Amerika, waar het 'beano' werd genoemd en voor het eerst werd gespeeld tij- dens festival ergens in de staat Georgia. Toen een handelaar in speelgoed, een zekere Edwin S. Lowe, iemand per vergis- sing "bingo!" in plaats van "beano!" hoorde roepen hernoem- de hij het spel.
De geschiedenis van bingo


Lowe zag het grote potentieel van het bingo spel en vroeg de wiskundeprofessor Carl Leffler van de Columbia University om het aantal verschillende cijfercombinaties te vergroten. In korte tijd bedacht Leffler 6.000 verschillende bingokaarten!

Aanvankelijk werd het spel wekelijks zo'n 10.000 keer ge- speeld, maar al snel nam de populariteit toe en verspreidde het bingospel zich verder over de wereld. Inmiddels is bingo een miljoenenindustrie en heeft het spel ook op internet zijn intrede gedaan. Welkom op nlbingo.nl!

NLbingo © Copyright 2007 - 2020