NL Bingo

Soorten bingo

Bingo kaart

Bingo kent verschillende varianten, alhoewel deze verschillende varianten ook veel overeenkomsten kennen. Bent u van plan om bingo te gaan spelen en bent u benieuwd naar welke variant het best bij u past? In dit artikel zullen we beschrijven welke soorten bingo er zijn en hoe u de verschillende varianten speelt. Op deze manier kunt u voor zichzelf bepalen welke variant het best bij u past.

Het klassieke bingo

Het klassieke bingo is het bingo zoals de meeste mensen het zullen kennen. Het klassieke bingo wordt met 75 ballen gespeeld. Men heeft een kaart van 5x5, met 25 vakjes dus, waarin unieke nummers van 1 tot 75 ingevuld moeten worden. In de eerste ronde zal men xspelen tot er één rij gevuld is. In de tweede ronde wordt er gespeeld tot iemand twee rijen vol heeft kunnen maken. De laatste ronde is de ronde waarbij de hele kaart gevuld moet worden om te winnen. Omdat de laatste rondes moeilijker te winnen zijn, zijn de prijzen in deze rondes ook het hoogst.

Amerikaans bingo

Het Amerikaanse bingo verschilt van het klassieke bingo zoals wij dit kennen. Bij deze vorm van bingo is het doel niet om een of twee volle rijen, of een volle kaart, te bemachtigen. In plaats daarvan zijn er bepaalde patronen die je weg moet strepen. Wanneer je alle getallen in dit patroon weg hebt kunnen spelen, dan heb je het spel gewonnen. Het Amerikaanse bingo is een uitstekende keuze als je een beetje bent uitgekeken op het reguliere bingo.

Bingo met meer of minder ballen

Het klassieke bingo wordt met 75 ballen gespeeld. Echter, bestaat er ook nog het 90 Ball Bingo. De regels van deze variant van bingo zijn hetzelfde, alleen zijn er nu 90 ballen in plaats van 75. In veel gevallen wordt er met 90 Ball Bingo ook met kienkaarten gespeeld, kaarten van 3x9. In de meeste gevallen wordt bingo met 75 of 90 ballen gespeeld. Toch zijn er ook bingospellen die met 80 of zelfs met 30 ballen gespeeld worden.

Verschillende kaarten

Het klassieke bingo wordt dus gespeeld met kaarten van 5x5, terwijl 90 Ball Bingo over het algemeen met kienkaarten van 3x9 gespeeld wordt. De Amerikaanse variant wordt over het algemeen met 75 ballen gespeeld. Deze kaarten zijn ook 5x5, maar in plaats van rijen moet er nu dus een patroon gevuld worden.

Online bingo

De meeste soorten bingo kunt u ook online spelen! Dit doet u bijvoorbeeld via ons platform. Bingo spelen op NLbingo is al mogelijk met een inzet vanaf €0,05. Tijdens het bingo spel kunt u chatten met uw medespelers. Online bingo kent verschillende voordelen. Zo hoeft u bijvoorbeeld minder lang te wachten voordat er een bingo-avond georganiseerd wordt. Bovendien hoeft u niet zelf door te strepen welke cijfers er genoemd zijn en hoeft u ook niet zelf “bingo” te roepen. Het programma doet dit allemaal voor u!

Welke soort bingo vindt u het leukst?

Na het lezen van deze pagina heeft u hopelijk een goed beeld van welke soorten bingo er allemaal zijn. Weet u niet goed welke variant u het leukst lijkt? Dan raden wij u aan om de verschillende varianten gewoon eens uit te proberen of de spelregels door te nemen. Wij zien u ook graag een keer deelnemen aan onze eigen online bingo! Op deze manier hoeft u niet langer te wachten tot er een keer een bingo bij u in de buurt georganiseerd wordt.

Win veel geld
NLbingo © Copyright 2007 - 2020